عارفان ِ علم عاشـق می شوند، بهـترین مردم معلم می شـوند، عشق با دانش متمم می شود، هر که عاشق شد معلم می شود؛ این یک جمله ای آشنا در وصف معلمان است.

معلمانی که با سر چشمه نگاه شان بابا آب داد، بابا نان داد را در دل ما نهفته کردند، غافل از اینکه بدانیم خود معلم به ما عشق داد.

شاید شنیده باشیم که می گویند معلمی شغل نیست معلمی عشق است؛ عشق ساربان علم که میزبان مهر و عشق در دل هر فردی که اول صبح با زبانی ساده یاد می گیرند که خدا خالق و سراینده عشق است.

عارفان ِ علم عاشـق می شوند، بهـترین مردم معلم می شـوند، عشق با دانش متمم می شود، هر که عاشق شد معلم می شود؛ این یک جمله ای آشنا در وصف معلمان است.

معلمانی که با سر چشمه نگاه شان بابا آب داد، بابا نان داد را در دل ما نهفته کردند، غافل از اینکه بدانیم خود معلم به ما عشق داد.

شاید شنیده باشیم که می گویند معلمی شغل نیست معلمی عشق است؛ عشق ساربان علم که میزبان مهر و عشق در دل هر فردی که اول صبح با زبانی ساده یاد می گیرند که خدا خالق و سراینده عشق است.

اشتعال در مسیر اشتغال

آری، معلمی اشتغال نیست، اشتعال است، اشتعالی که می سوزد، ولی نمی سوزاند، دودش همچون عود است و رایحه اش جهانگیر. معلم چراغ هدایت است، انسان ها را از وادی جهل و ضلالت به سر منزل هستی، هدایت می کند، او کشتی نجات است . انسان های سرگردان را از دریای پر تلاطم به ساحل آرامش و امید می رساند.

۱۲ اردیبهشت، روز بزرگداشت کسانی است که الف قدّشان، در راه تعلیم خوبی ها خمیده و نام شان با عشق و ایثار آمیخته شده است. وصف مقام معلم در یک گزارش نمی گنجد، تخته سیاه ها روزی زبان می گشایند و تلاش های آن ها را شهادت می دهند.

امروز میزبان معلمی از جنس ایثار هستیم، معلمی که حتی مقداری هم روی حقوق ماهیانه اش می گذارد تا سقفی برای مدرسه دانش آموزان اش بسازد بلکه کتاب های آنها به خاطر باران خیس نشود، برای مدرسه ای دیگر رایانه می آورد تا آنها نیز درس علم و فناوری خود را همانند دانش آموزان شهری بگذرانند.

هفته معلم فرصتی شد تا با او هم کلام شویم و پای صحبت هایش بنشینیم. او حتی امسال معلم نمونه کشوری شده است.

حافظ مهدی زاده، معلمی از دیار هوراند و دانش آموخته دانشگاه علامه طباطبایی فرهنگیان تبریز، متاهل و داری یک فرزند پسر است. آقای مهدی زاده ۱۵ سالی می شود که دل در ساربان عشق آموزش در کم برخوردارترین روستاهای آذربایجان شرقی گذاشته است و هر روز صبح سر کلاس درس، حاضری می زند. به گفته خودش، ۹ سال در پایه اول ابتدایی و ۶ سال هم به عنوان معاون و مدیر خدمت کرده است. او هم اکنون معلم پایه اول ابتدایی مدرسه استاد شهریار شهرستان هوراند است.

چرا شغل معلمی را انتخاب کردید؟

عشق و علاقه از دوران دبیرستان به معلمانم باعث شد تا در زمان کنکور به سمت رشته های معلمی بروم و واقعاً علاقه داشتم تا انگیزه یادگیری و تشویق دانش آموزان به سمت علم آموزی صحیح ایجاد کنم و این هدف باعث شد تا من با افتخار یک معلم شوم.

با توجه به اینکه شما شرایط این را داشتید تا در یک شهر بزرگ تدریس کنید ولی چرا منطقه محروم و کم برخورداری را برای تدریس انتخاب کردید؟

من اهل هوراند هستم و دوست داشتم تا شرایط تحصیل را برای بچه های روستا نیز فراهم کنم به خاطر همین هیچ وقت علاقه ای نداشتم تا در مدرسه ای با تجهیزات و امکانات کامل به عنوان یک معلم فعالیت کنم و به عبارتی باید خود را در سختی ها محک زد. به همین منظور در طول خدمت خود به محروم ترین مناطق رفتم و بدون هیچ چشم داشت مالی و غیره سعی بر شکوفا کردن کردم به طوریکه بدون هیچ اضافی کاری یا پاداشی تمام اوقات فراغت خود را در مناطق محروم تر به یادگیری دانش آموزان تلفیقی پرداختم و اگر بخواهم خلاصه بگویم این است که این کودکان و دانش آموزان آینده سازام نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند و من به عنوان یک معلم در قبال تربیت صحیح آنها نقش مهمی دارم.

خودتان فرزند دارید، فرقی بین دانش آموزان خود با فرزندتان می گذارید؟

اصلا از کلمه تبعیض خوشم نمی آید و هیچ وقت اجازه نداده ام تا تبعیض در کلاس هایم ایجاد شود و همه دانش آموزانم به عنوان فرزند من هستند.

بر چه اساس و فعالیت ها و شاخص هایی به عنوان معلم نمونه کشوری معرفی شده اید؟

بنده در حیطه کاری خود دو دسته بندی دارم؛ یک دسته در مورد بخش آموزش است که همیشه سعی دارم تا دانش آموزانم که از منطقه محروم هستند بتوانند در شرایط خوب آموزش ببینند به طوریکه کلاس فوق برنامه رایگان به دانش آموزها می گذرام تا از محیط درس خارج نشوند چراکه این دانش آموزان مانند بچه های شهر کلاس و استخر و کانون و غیره ندارند و من هم سعی می کنم تا اوقات فراغت خوبی برای آنها ایجاد کنم. البته دو کتاب نیز با عنوان "سبقت مجاز" و " پرواز" که ویژه تابستان کلاس اولی هاست، به چاپ رسانده ام تا دانش آموزان در کنار استفاده از تعطیلات تابستانی با دانستنی ها و اطلاعات به مقطع بالاتر وارد شوند.

دسته دیگر مد نظر من، فضای آموزشی است به طوریکه بنده در طول خدمت خود به هر منطقه ای که رفتم با محرومیت کامل روبرو بودند و این محرومیت شامل کلاس درسی و مدرسه و سرویس بهداشتی و غیره بود که با دیدن این صحنه ها دلم به درد می آمد. برای مثال در یکی از مدارس یک محیطی برای ورزش دانش آموزان نبود از این رو با هموارسازی محیط و تورکشی و نرده گذاری حیاطی پویا برای دانش آموزان ایجاد کردم.

یا درسی تحت عنوان کار و فن آوری در پایه ششم وجود دارد که برای این درس نیاز به رایانه و کارگاه وجود دارد و بنده در یکی از این مدارس چنین شرایطی را ایجاد کردم تا بلکه حداقل برای سه دانش آموز یک رایانه درس خود را بخوانند.

یک خاطره از شیرین ترین لحظه خدمت خود بفرمایید؟

سه سالی بود که از آموزگاری ام می گذشت که به یک روستا در منطقه هوراند به نام بروجن رفتم که حداقل امکانات آموزشی را هم نداشت و در یک ساختمان گِلی که نامش را مدرسه گذاشته بودند شروع به تدریس کردم ولی واقعا فضای مناسبی برای دانش آموزان نبود چراکه سقف سوراخ بود و با یک بارش تمام لباس ها و کتاب های دانش آموزان خیس می شد به همین خاطر سقف آنجا را ایزوگام کردم ولی باز هم افاقه نکرد و در نهایت منجر شد تا به اتفاق انجمن اولیا جلسه ای تشکیل دهم و تصمیم بر ساخت یک مدرسه یک کلاسه بگیریم و این تصمیم با استقبال اولیا روبرو بود و بنده مصالح این مدرسه و اولیا بخش نیروی انسانی ساخت مدرسه را بر عهده گرفتند و این شد که یک مدرسه به دست خود دانش آموزان بسازیم.

آیا حقوق تان به قدری است که از جیب خود برای ساخت مدرسه و محیط ورزشی و کارگاهی دانش آموزان خرج می کنید؟

[لبخند تلخی می زند]، همه می دانیم که حقوق معلمان در چه حدی است و کفاف زندگی را هم نمی دهد ولی من هیچ گاه در فضای کاری خود منتظر مسوول و کمک دیگران نبودم چراکه عشق معلمی دیگر مادیات نمی شناسد؛ اینها هموطن من هستند و اگر من خود را درگیر مادیات و پول و غیره کن، پس چه کسی می خواهد نسلی پویا و صالح تربیت کند؟ من به عنوان معلم اگر کاری نکنم چه انتظاری از دانش آموزان که نسل آینده هستند داشته باشم؟

همسرتان با کارهای شما مخالفت نمی کند؟

به هیچ وجه مخالف نیست و حتی می توان گفت که از وقتی ازدواج کرده ام، همسرم مشوق اصلی من در برگزاری کلاس های رایگان فوق برنامه به دانش آموزان روستایی هم بود و حتی چند سالی است که یک مجمع خیرین مدرسه ساز هوراند را تشکیل داده ایم و در یک جشنواره استانی من آرزوی دانش آموزان دو روستای کورن و توربن را مطرح کردم و خیرین استان بلافاصله اقدام به ساخت دو مدرسه در این دو روستا کردند و در حال حاضر دانش آموزان آن منطقه در بهترین مدرسه و با بهترین امکانات تحصیل می کنند.

تا به امروز چند شاگرد تربیت کرده اید؟ و آیا شاگردی داشتید که به مقام بزرگ و رشته خوبی دست یافته باشد؟

در ۶ سال تدریس در چند پایه حدود ۱۲۰ دانش آموز و در ۹ سال تدریس در تک پایه هر سال ۲۵ تا ۳۰ دانش آموز داشتم و در حال حاضر نیز ۲۳ دانش آموز کلاس اولی دارم. در حال حاضر دانش آموزهای من وقت کنکورشان است و با ترازهایی که داشتند و البته علاقه ای که دارند بیشتر علاقه مند به تحصیل در رشته معلمی هستند و مطمئنم با یاری پروردگار معلمان زیادی را راهی دانشگاه فرهنگیان خواهم کرد.

صحبت نهایی؟

در هر برهه و زمان و منطقه ای که هستیم باید در مسئولیت خود وجدان کاری داشته باشیم و در محضر پروردگار نباید هیچ کم و کاستی از خود بگذاریم و مشکلات اقتصادی و شخصی خود را دلیل بر این کاستی ها و توجیه آنها ندانیم.

می توان در سایه آموختن

گنج عشق جاودان اندوختن

اول از استاد، یاد آموختیم

پس، سویدای سواد آموختیم

از پدر گر قالب تن یافتیم

از معلم جان روشن یافتیم

ای معلم چون کنم توصیف تو

چون خدا مشکل توان تعریف تو

ای تو کشتی نجات روح ما

ای به طوفان جهالت نوح ما

یک پدر بخشنده آب و گل است

یک پدر روشنگر جان و دل است

لیک اگر پرسی کدامین برترین

آنکه دین آموزد و علم یقین

(شعر از مرحوم شهریار)

هر روز، روز معلم است، اما تو ای معلم چه زیبا در یادها می مانی، ای که الفبای زندگی را از سرچشمه نگاهت آموختی روزت مبارک.

درسهایی از سیره فاطمی

درس 4: اعجاز قرآن

امام باقر علیه‏ السلام از نگاه دانشمندان اهل سنّت

چگونه با روش علمی می توان حیات طولانی امام زمان (عج ) را اثبات کرد

اربعین سیدالشهداء

سلسله درس‏هایى از: اخلاق و عرفان اسلامى (1)

پاسخ به سوالات زنانه درباره اندام تناسلی و واژن

دانش ,معلم ,آموزان ,مدرسه ,معلمی ,کلاس ,دانش آموزان ,دانش آموز ,اوقات فراغت ,منطقه محروم ,دانش آموزانم ,معلم نمونه کشوری ,شاید شنیده باشیم
مشخصات
آخرین جستجو ها